Single post

Still doing that shit wrong…

När vi har bakning på tråden, så är det två saker jag inte lyckas behärska. Dessa är macarons och cake pops.
Cake pops har jag försökt mig på flertalet gånger och var gång insett att det är min hetsiga inställning till matlagning som ev ställer till det. Jag vill att det ska gå fort. Högsta värmen. Snabbaste farten på mixern. Orkar inte mäta ingredienserna så noga. Och så vidare.
Men jag gillar tanken på cake pops och de kan bli fina! Men inte mina…mina, blir en stor smält hög med en pinne på sidan av.
För att göra en cake pop, krävs tålamod och väntan. Man ska vänta till saker och ting är kylda, väl kylda, sen ska man jobba snabbt och sen kyla igen. Jag vill bara jobba snabbt och orkar inte vänta.

Nu till dagens försök på macarons.
Dessa har jag gjort EN gång för många år sedan, när de precis blev poppis i Sverige. Året kan vara 10 år sen? Jag misslyckades något så enormt att det tog hela mitt självförtroende med sig och efter det har jag undvikit de små godsakerna. Dock kostar de ju skjortan om man ska köpa, så tänkte idag att; why not?! Jag vill ändå fly undan plugg.

Steg 1. Jag hittade inte mandelmjöl på Hemköp. Hoppades på att jag ev har hemma.
Steg 2. Jag hittade frysta mandlar i frysen. Tänker jag maler dessa i coffee grindern.
Steg 3. Man kan inte mala frysta mandlar i coffee grindern. Det blir en smet och maskinen blir överhettad.
Steg 4. Jag hittade faktistk 220g mandelmjöl i skafferiet. Den smakade inte härsken när jag testade.
Steg 5. Jag gjorde rent min coffee grinder med strösocker som jag blandade med mandelmjölet.
Steg 6. Jag insåg att receptet sa 185g mandelmjöl, jag ville inte spara 35g men inte heller slänga, så adderade 20% på allt i mitt recept.
Steg 7. När jag väl blandar ihop smeten, inser jag att det visst smakar lite skafferi, men tänker att det är ok.
Steg 8. Jag trodde jag hade karamellfärg hemma, men det var visst bittermandel i samma typ av flaska. Inte ok att ha samma typ av förpackning till både essens och färg!
Steg 9. Jag hittade acai-pulver. Tänker att det kan man ju ha både som smaksättare men även som färg.
Steg 10. Frystorkad acai-pulver är inte kompatibelt i en smet. Det var stenhårda korn som varken smälte in eller färgade av sig.
Steg 11. Jag försöker rädda smeten med kakao.
Steg 12. Inser att man kanske bör läsa hela receptet innan man börjar, klickarna ska visst vila på plåt 60min innan gräddning.
Steg 13. Smeten flyter inte alls ut till fina runda 5 kronors pluppar. Utan blir som små bajskorvar, med ojämna kanter och skrovlig yta.
Steg 14. Spritspåsen går sönder på flera ställen, det är smet överallt
Steg 15. Jag vill så snabbt som möjligt bara spruta ut dessa på plåten för att undvika än mera kladd. Ingen struktur på varken storlek eller upplägg på plåt.
Steg 16. Tar en smörkniv för att någorlunda rätta till plupparna till något som ev kommer likna en macaron.
Steg 17. Klockan närmar sig midnatt.
Steg 18. Allting smälter ihop i ugnen…
Steg 19. Köper dyra macarons.
Steg 20. Tyvärr imorgon då Hemköp hunnit stänga.


LEAVE A COMMENT

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

theme by teslathemes